facebook_pixel
/, Vacuümblenden/Next level smoothies met een vacuümblender

Next level smoothies met een vacuümblender

Next level smoothies met een vacuümblender 

Smoothies, wie is er niet dol op? Je hebt ze in alle soorten en maten en kunt ze helemaal maken naar jouw smaak. Ik ben er in ieder geval gek op en mag dan ook graag smoothies drinken en verschillende dingen uitproberen. Samen met Pris heb ik de afgelopen weken een vacuümblender getest. Ik hoor je denken: “Een blender is toch een blender? Daar kan nooit veel verschil in zitten.” Wij dachten precies hetzelfde, maar in deze blogpost bewijs ik je het tegendeel en geef ik je twee simpele en overheerlijke recepten! 

De Byzoo Vacuümblender Giraffe is een innovatieve blender die het net even anders doet dan de normale standaard blenders. Het is een krachtige blender met zes messen waardoor elk ingrediënt met gemak geblend wordt. Anders aan deze blender is dat de ingrediënten eerst worden gevacumeerd en pas daarna worden geblend. Hierdoor ontstaan er tijdens het blenden geen luchtlagen in het sap en is de oxidatie minimaal. Met deze manier van blenden behoudt je natuurlijke kleur en smaak van de originele ingrediënten.

     

De blender wordt geleverd met een kan (1500 ml), een beker (800 ml), één extra afsluitring en drie extra vacuümventielen. Het design vind ik persoonlijk erg mooi en strak. Hij zal mooi staan in onze nieuwe bijkeuken die hopelijk over niet al te lange tijd gerealiseerd wordt! Het fijne vind ik ook dat de blender niet al te groot is en daardoor niet veel ruimte inneemt. De kan heeft een capaciteit van 1500 ml maar voor het blenden moet je deze niet verder vullen dan 1000 ml of 700 ml bij zuivelproducten.

De beker is een zeer handig extraatje wat bij deze blender zit. Na het blenden kun je hier tot 700 ml sap (of iets anders) in kwijt om deze vervolgens ook te vacumeren. Super handig, de inhoud blijft hierdoor langer vers én lekker en verkleurt niet. De smoothie kun je ’s avonds al klaar maken, om vervolgens de volgende ochtend te kunnen drinken alsof hij net gemaakt is! Normaal gesproken verkleurd een smoothie wanneer je deze een nacht bewaard in de koelkast of verandert zelfs van smaak. Met deze vacuümbeker gebeurt dat niet. Ideaal!

 

De blender heeft vier functies waarvan wij de eerste twee voornamelijk gebruiken:

  • Vacuum blend: De ingrediënten worden eerst gevacumeerd en vervolgens geblend.
  • Vacuum: De ingrediënten worden alleen vacuüm getrokken. Deze functie gebruiken we voornamelijk bij de beker.
  • Pulse: De standaard pulse functie die op vrijwel elke blender zit.
  • Auto blend: Blenden zonder te vacumeren.

Bij het vacuümblenden zakt het gedeelte waar de cijfertjes opstaan naar beneden, zuigt de kan vacuüm en begint daarna het blendproces. Het blenden stopt automatisch, ideaal. Wil je het sap direct nuttigen, dan trek je het vacuümventiel open alvorens de deksel eraf te halen. Hierbij hoor je ook duidelijk dat de kan flink vacuüm zit. Openen zonder dit ventiel eerst te openen is niet te doen en ook niet aan te raden.

Algoed, dit klinkt allemaal heel leuk en aardig. Maar… eerst zien (en proeven), dan geloven!

Door |2017-10-31T10:29:40+00:0031 oktober 2017|Blenden, Vacuümblenden|0 Reacties

Geef een reactie