vacuüm blender

Ik houd van smoothies; ze zijn makkelijk om te maken, je past ze eenvoudig aan naar jouw smaak en ze voorzien je lichaam van een dosis energie, vitaminen en mineralen. Toen ik onlangs de vraag kreeg of ik de Byzoo vacuümblender wilde uitproberen, hoefde ik daarom ook niet lang na te denken.

Byzoo is een nieuw merk van Nederlandse bodem dat zich specialiseert in professionele keukenapparaten. De producten worden zo ontworpen dat iedereen beter en gezonder kan eten. Een van de producten die Byzoo op de markt heeft gebracht is de vacuümblender, die ik nu zo’n twee maanden in huis heb en regelmatig gebruik.

vacuumblender van Byzoo

Vacuüm blenden

Het verschil tussen een reguliere en een vacuümblender is de optie om alle lucht uit de blender te halen, zodat de ingrediënten gevacumeerd geblend kunnen worden. Met een reguliere blender worden de ingrediënten enkel fijngehakt en gemixt. Door het lucht dat in de blender zit, ontstaan er vaak luchtlagen en krijg je een oneven textuur. Met een goede vacuümblender wordt eerst de lucht uit de blender gehaald, waardoor de ingrediënten niet meer kunnen verkleuren. De textuur van een smoothie wordt hierdoor heel gelijkmatig en tevens blijven er meer voedingsstoffen bewaard. Ook blijft het drankje langer vers en smaakt het lekkerder.

Over de blender die ik voorheen gebruikte was ik nooit zo enthusiast; er zaten vaak stukjes groente en fruit in mijn smoothies en de textuur begon al na enkele minuten te schiften. Met de Byzoo vacuümblender krijg ik een zachte, gladde textuur die niet alleen lekkerder smaakt, maar er ook veel mooier uitziet. Byzoo laat op deze afbeelding zien wat het verschil is tussen een smoothie uit een reguliere blender en een uit een vacuümblender:

verschil in blenden

Alle smoothies die ik in de afgelopen maanden gemaakt heb (en dat zijn er inmiddels heel wat!), zien er inderdaad zo uit als het rechtse exemplaar op de foto. De blender is in staat om al het groente, fruit en de zaden die ik toevoeg snel en goed te blenden en de smoothies zijn altijd gelijkmatig gemixt.

De Vacuümblender

byzoo vacuum blender

De blender is makkelijk te gebruiken en komt met twee bekers: één om in te blenden en één om je drankje in te bewaren. Het apparaat heeft verschillende opties, waaronder een vacuüm blend optie, een vacuüm optie (bijvoorbeeld om je drankje in de kleinere beker langer vers te houden, erg handig!) en een extra blend optie. Ik gebruik enkel de eerste knop om mijn smoothies te vacumeren en te blenden. Samen duurt dit ongeveer een minuut. Schoonmaken is zo gedaan met wat water en een klein beetje afwasmiddel. Ik vind het apparaat er trouwens ook erg mooi uitzien: innovatief en modern.

Naast dat je er heerlijke smoothies mee maakt, kun je de blender ook gebruiken om ijs te maken van bevroren fruit. Andere voorbeelden zijn babyvoeding, soep, sauzen, tapenades, dips, marinades en mousse. Ik gebruik hem voornamelijk voor smoothies en hieronder zal ik één van mijn favoriete recepten met jullie delen.

Recept: Ontbijt smoothie

recept met byzoo vacuüm blender

Ingrediënten voor 1 groot glas:

1 banaan
70 gram bevroren fruit (zoals blauwe bessen, aardbeien en frambozen)
1 eetlepel lijnzaad
150 ml sojamelk
30 gram verse spinazie

Snijd de banaan in stukjes en stop alle ingrediënten samen in de blender. Gebruik de vacuüm blend optie van de blender voor het beste resultaat. Giet het resultaat over in een glas en geniet!

Omdat ik altijd benieuwd ben naar de voedingswaarden van de producten die ik eet en drink, heb ik deze smoothie uiteraard in Cronometer gezet. Deze smoothie bevat:

250 kcal
8 gram vezels
25 gram suiker
6 gram vet
8.5 gram eiwit

Daarnaast zit hij door het toevoegen van lijnzaad (wat je trouwens niet proeft in de smoothie) vol met omega 3, zo’n 150% van mijn ADH. Daarnaast bevat hij veel vitamine A (140% ADH), vitamine K (160% ADH) en zitten er veel vezels en genoeg eiwitten in om je een vol gevoel te geven. Precies wat ik zoek in de ochtend, wanneer ik nog niet veel honger heb, maar wel wat energie kan gebruiken!

Vacuüm blender

Ik ben erg tevreden met deze innovatieve blender. Hij werkt absoluut beter dan de blenders die ik voorheen in mijn bezit had. De textuur van mijn smoothies is nu veel gladder, de blender kan alle ingrediënten goed fijnhakken en mixen en de smaak is altijd goed. De Byzoo vacuümblender kost €499,- en hij is verkrijgbaar in de van Byzoo.

Heb jij al ervaring met een vacuümblender of is dit de eerste keer dat je hier iets over hoort? Ik ben benieuwd!

Bron: https://naoki.nl/favoriete-ontbijt-smoothie-gemaakt-byzoo-vacuumblender/