facebook_pixel
//Byzoo horizontale slowjuicer Rhino

Byzoo horizontale slowjuicer Rhino

Byzoo horizontale slowjuicer Rhino

Slowjuicen heeft een beetje een nare bijsmaak bij veel mensen. In de regel omdat ze niet goed weten wat het nu precies is, of dat het bij de echte fanatieke gezondheidsfreaks wordt geschaard. Natuurlijk zit daar wel een kern van waarheid in (het is een heel gezonde manier om drankjes te maken) maar met een slowjuicer kun je zo veel meer dan dat. Laten we de Byzoo Horizontale slowjuicer eens onder handen nemen.

Het uiterlijk

Wat als eerste opvalt, is natuurlijk zijn bizarre uiterlijk. Het is niet voor niets een horizontale slowjuicer. In tegenstelling tot veel concurrenten heb je hier geen hoge toren waar je jouw etenswaren in stopt om er een sapje uit te toveren, maar koppel je een horizontale staaf aan de machine, die je vervolgens kunt vullen met je etenswaren. Aan het einde van de lange staaf komt de pulp tevoorschijn, in het midden van de transparante koker zit een opening waar het sap uit sijpelt. Je krijgt twee bakjes geleverd bij de Byzoo Rhino slowjuicer, die je onder de ‘hoorn’ kunt zetten. Daarin wordt het sap en de pulp in opgevangen.

Vullen maar!

Bovenop vind je de vulschacht, waar je groenten, fruit, noten en zelfs pastadeeg in kunt stoppen. De Byzoo horizontale juicer is namelijk niet alleen een juicer. Juist dankzij dat horizontale ontwerp heb je veel meer mogelijkheden dan bij een normale slowjuicer. De belangrijkste onderdelen zijn een soort schroefelement, en de zeef. Van dat laatste is ook een vorm zonder zeefje, waardoor de schroef gewoon heel goed maalt en duwt. Daarmee kun je dus bijvoorbeeld noten malen tot een pasta, maar met de juiste dopjes op het einde van de juicer maak je zo ook je eigen pasta, wanneer je pastadeeg in de vulschacht stopt. Je kunt zelfs bevroren fruit in de juicer stoppen met de maalaccessoire voor vers vruchtenijs. Multifunctioneel!

Snijden en juicen

In een slowjuicer kun je niet – zoals veel mensen denken – gewoon een hele appel stoppen, wachtend op een lekker sapje. Je moet de stukjes in de maalmolen stoppen. Je moet hem ‘voeren’, als het ware. De fruit, groente, kruiden en bladgroenten moeten in stukjes van 3 tot 4 centimeter gesneden worden voor het beste resultaat. En om dat te waarborgen is de vulschacht ook niet veel groter. Zorg daar dus voor!

Recepten

Als je aan de slag gaat met een slowjuicer, is het verleidelijk om veel te werken met fruit. Lekker zoet, lekker veel sap – ik snap het helemaal. Maar onthoud wel dat je al die vruchten ook gaat opeten – en in fruit zitten heel veel (natuurlijke) suikers. Gebruik het dus met mate en gebruik niet meer fruit dan je normaliter zou eten.

Instapsap

Een sapje om mee te beginnen? Neem een appel, een halve komkommer en een wortel. Snijd ‘m in stukjes en voer hem aan je Rhino.

Opfrisser

Gebruik 2 wortelen, een halve geschilde rode biet, wat bleekselderij en een halve venkel. Voor wat extra punch kun je een beetje gemberwortel toevoegen.

Pastadeeg

Omdat de Byzoo Rhino voorzien is van een paar leuke accessoires om pasta mee te maken: meng voor iedere 100 gram bloem 1 ei door het deeg. Een beetje olijfolie, een snufje zout. Klaar! Mooi deeg om je rhino te voeren 🙂

Pesto

Met de Byzoo Rhino slowjuicer kun je zelfs pesto maken! Het recept is heel eenvoudig. Doe 50 gram basilicum, 50 gram pijnboompitten en 2 tenen knoflook in de Rhino met de maalaccessoire. Voeg aan deze pulp geraspte kaas, 4-8 el olijfolie, zout en peper toe.

Koken met pulp

Laat het afval niet verpieteren. Gebruik het! De pulp van appels kun je bijvoorbeeld door je cakebeslag roeren voor een lekker frisse toon. Of gebruik wortels voor een lekkere worteltaart. Maar ook de restant van bieten gebruik je opnieuw, bijvoorbeeld om er een gezonde bietenburger van te maken

Bietenburger

Hiervoor neem je de pulp van 2 of 3 bieten. Maal er daarna nog 1 teentje knoflook en een handje basilicum doorheen. Dat vermeng je met 100 gram havermout, 1 kleine ui (gesnipperd), een ei en wat olijfolie. Breng het op smaak met peper en zout.

Door |2018-09-20T11:52:11+00:0020 september 2018|Slowjuicen|0 Reacties

Geef een reactie